Mira Balık - Lezzet Elçisi <script async='async' crossorigin='anonymous' src='https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1500064663966349'></script>

Mira Balık

Paylaş



Bu yazımızda; İstanbul Boğazı’nın muhteşem manzarasına sahip Arnavutköy’de Boğaz Köprüsü ve Kuleli’nin ışıkları ile aydınlanan beyazın hakim olduğu keyifli bir bahçe içinde hizmet veren Mira Balık’tan bahsedeceğiz sizlere.
Her lezzetin bir hikayesi olduğu gibi her mekanın da bir hikayesi vardır... Öncelikle kimler neden böyle bir mekan yaratmış ve müşterilerine ne vaat ediyor bunlardan konuşalım.


Mira, okyanusta yunuslara eşlik eden yıldız demek, ayrıca aile ve topluluk kuvveti anlamına da gelmekte...

Özden kardeşler Kurtuluş’ta, Rum, Ermeni ve Türklerin bir arada yaşadığı bir mahallede büyümüş. Kalabalık sofraların kurulduğu ve lezzetli yemeklerin yenildiği bu keyifli anılarını Mira Balık’ta yaşatmaya çalışmışlar.


Butik bir aile işletmesidir Mira Balık. 3 kardeşin yıllar sonra kendi işlerini güçlerini bir kenara bırakıp, yıllarca edindikleri tecrübeyi ve denedikleri lezzetleri dostlarıyla paylaşabilecekleri ve yapmaktan zevk alacakları bir iş yaratmışlar kendilerine. 


Bu isimler Tanita, Habil ve Yakup Özden. Mekanda kendileri ile tanışma fırsatını ve onlardan meze-içki-balık 3’lüsünün seçiminden, başarılı bir işletmenin sırlarına kadar bir çok şeyi konuştuk. 


Tüm bunlar olup biterken de masamız donatıldı. Seçilen menüye sadık güzel bir içki önerisi Habil Bey’den geliyor: Beyaz şaraplardan Terra Sauvignon Blanc.
Otlar Ege’den, zeytinyağı Ayvalık’tan, ahtapot ve sübye Bodrum’dan geliyor. Balıklar günlük olarak tedarik edilmekte. Semt pazarlarını gezip en taze sebze ve meyveyi bizzat kendileri seçiyorlar. Ve bütün herşeyi birleştirince de ortaya mükemmel bir ortam ve lezzetli yemekler çıkıyor.
Önce mezelerden başlıyoruz;
Mira Balık’ın menüsünde şu anda 20 çeşit meze var fakat mevsime göre değişebiliyor. 

Bizim için özenle seçilmiş mezeler;



Mira salata: İçeriğini yazmamıza gerek varmı bilemedik fotoğrafta görüldüğü gibi içinde yok yok... Lezzetli ve doyurucu bir salata.


Levrek marine: Krema ile marine edilmiş levrek.


Lakerda: Bilmeyenler için tuzda bekletilerek pişirilen bir balıktır. Soğan ve limon ile tüketilen tadı tuzlu zahmetli bir mezedir.


Ahtapot salatası: Ahtapot severler için çok lezzetli bir mezedir. Hiç ahtapot tatmamış kişilere Mira’da denemelerini tavsiye ederiz.


Kabak çiçeği dolması: Yeni tatlar denemek isteyenlerin kesinlikle burun kıvıramayacağı güzellikte bir meze.


Süzme yoğurtlu semizotu salatası ve Patlıcan ezme: Kıvamında yapılmış bir ezme yanında üzüm ve ceviz ile çeşitlendirilmiş süzme yoğurtlu semizotu denemeden kalkmayın masanızdan.


Ermeni sarması: Sarma sevmeyenlerin bile burada yedikten sonra fikirlerini değiştireceğini düşünüyoruz.


Acılı Girit ezme: Acı severler için süper bir tat, ağızda peynir mayhoşluğu ve acı bir arada. (Rakı ile güzel gider.)


Minik Ayvalık zeytinleri: Ayvalıktan özel olarak getirttikleri zeytinler.




Ara sıcaklara geçtiğimizde ise;

Levrek pazı sarma: Pazı ve levreğin buluşması, güveçten servis edildi. Uyaralım Mira Balık’tan Levrek pazı sarma yemeden ayrılırsanız çok şey kaçırmışsınızdır!


Kalamar Izgara: Kalamarı birde böyle deneyin deriz, zeytinyağı gezdirilip yenirse daha güzel oluyor.


Ve son olarak;

Balık Çağ Kebabı: Balıktan kebab olur mu dediğinizi duyar gibiyiz. Kebab dediğimize bakmayın lavaşın ve şişte et kültürünün hatrına bu ismi verdik. Lavaşın arasına soğan ve şişi çekip ağzınıza attığınızda balıktan kebab oluyormuş diyeceksiniz...



Yemekler bittiğine göre sıra da tatlıya gelmişti. Köpüğü bol Türk kahvelerimizin yanında enfes dondurmalı irmik helvası ile şerbeti kıvamında revani ve kemal paşa gider ayak bizlere hoş-ca-kalın diyordu...


Mekanın huzur verici beyazı ve manzarası, özenilerek düzenlendiği belli dekarasyonunu yakından görmek için;





Duvardaki fotoğraflar bizzat Yakup Bey’in objektifindendir.




Deniz mahsulleri ve taze balık yemeyi seven, farklı lezzetler tadacağını bilen, boğazı dinleyip köprüyü seyretmeyi, denizi koklayıp şehrin stresinden uzaklaşmayı tercih eden müdavimlerinden birisi olmaya davet ediyoruz sizi.

Adres: Bebek Arnavutköy caddesi, No: 70/1
Arnavutköy - Beşiktaş 
0212 265 31 31

(Fiyatları merak edenler için kendi internet sitelerinde menü ve fiyatlar mevcut.)

Böyle bir etkinlikte bizleri bir araya getiren Hürriyet Bumerang ekibine ve sıcak ev sahiplikleri için Tanita Hanım, Habil ve Yakup Beylere teşekkür ederiz.


Bize destek olmak istersen yapman gerekenleri Destek Ol sayfasında bulabilirsin. 


Sosyal medyada takip etmek istersen:


1 yorum:

Pages