Bu yazımızda; İstanbul Boğazı’nın muhteşem manzarasına sahip Arnavutköy’de Boğaz Köprüsü ve Kuleli’nin ışıkları ile aydınlanan beyazın hakim olduğu keyifli bir bahçe içinde hizmet veren Mira Balık’tan bahsedeceğiz sizlere.
Her lezzetin bir hikayesi olduğu gibi her mekanın da bir hikayesi vardır... Öncelikle kimler neden böyle bir mekan yaratmış ve müşterilerine ne vaat ediyor bunlardan konuşalım.
Mira, okyanusta yunuslara eşlik eden yıldız demek, ayrıca
aile ve topluluk kuvveti anlamına da gelmekte...
Özden kardeşler Kurtuluş’ta, Rum, Ermeni ve Türklerin
bir arada yaşadığı bir mahallede büyümüş. Kalabalık sofraların kurulduğu ve
lezzetli yemeklerin yenildiği bu keyifli anılarını Mira Balık’ta yaşatmaya
çalışmışlar.
Butik bir aile işletmesidir Mira Balık. 3 kardeşin
yıllar sonra kendi işlerini güçlerini bir kenara bırakıp, yıllarca edindikleri
tecrübeyi ve denedikleri lezzetleri dostlarıyla paylaşabilecekleri ve yapmaktan
zevk alacakları bir iş yaratmışlar kendilerine.
Bu isimler Tanita, Habil ve Yakup Özden. Mekanda
kendileri ile tanışma fırsatını ve onlardan meze-içki-balık 3’lüsünün
seçiminden, başarılı bir işletmenin sırlarına kadar bir çok şeyi konuştuk.
Tüm bunlar olup biterken de masamız donatıldı. Seçilen
menüye sadık güzel bir içki önerisi Habil Bey’den geliyor: Beyaz şaraplardan Terra Sauvignon Blanc.
Otlar Ege’den, zeytinyağı Ayvalık’tan, ahtapot ve sübye
Bodrum’dan geliyor. Balıklar günlük olarak tedarik edilmekte. Semt pazarlarını gezip
en taze sebze ve meyveyi bizzat kendileri seçiyorlar. Ve bütün herşeyi
birleştirince de ortaya mükemmel bir ortam ve lezzetli yemekler çıkıyor.
Önce mezelerden başlıyoruz;
Mira Balık’ın menüsünde şu anda 20 çeşit meze var
fakat mevsime göre değişebiliyor.
Bizim
için özenle seçilmiş mezeler;
Mira salata:
İçeriğini yazmamıza gerek varmı bilemedik fotoğrafta görüldüğü gibi içinde yok
yok... Lezzetli ve doyurucu bir salata.
Levrek marine: Krema ile marine edilmiş
levrek.
Lakerda: Bilmeyenler için tuzda bekletilerek pişirilen bir balıktır.
Soğan ve limon ile tüketilen tadı tuzlu zahmetli bir mezedir.
Ahtapot salatası: Ahtapot severler için çok
lezzetli bir mezedir. Hiç ahtapot tatmamış kişilere Mira’da denemelerini
tavsiye ederiz.
Kabak çiçeği dolması: Yeni tatlar denemek
isteyenlerin kesinlikle burun kıvıramayacağı güzellikte bir meze.
Süzme yoğurtlu semizotu salatası ve
Patlıcan ezme: Kıvamında yapılmış bir ezme yanında üzüm ve ceviz ile
çeşitlendirilmiş süzme yoğurtlu semizotu denemeden kalkmayın masanızdan.
Ermeni sarması: Sarma sevmeyenlerin bile
burada yedikten sonra fikirlerini değiştireceğini düşünüyoruz.
Acılı Girit ezme: Acı
severler için süper bir tat, ağızda peynir mayhoşluğu ve acı bir arada. (Rakı
ile güzel gider.)
Minik Ayvalık zeytinleri: Ayvalıktan özel olarak getirttikleri
zeytinler.
Ara sıcaklara geçtiğimizde ise;
Levrek pazı sarma: Pazı ve levreğin
buluşması, güveçten servis edildi. Uyaralım Mira Balık’tan Levrek pazı sarma
yemeden ayrılırsanız çok şey kaçırmışsınızdır!
Kalamar Izgara: Kalamarı birde böyle deneyin deriz, zeytinyağı
gezdirilip yenirse daha güzel oluyor.
Ve son olarak;
Balık Çağ Kebabı: Balıktan kebab olur mu dediğinizi duyar gibiyiz. Kebab
dediğimize bakmayın lavaşın ve şişte et kültürünün hatrına bu ismi verdik.
Lavaşın arasına soğan ve şişi çekip ağzınıza attığınızda balıktan kebab
oluyormuş diyeceksiniz...
Yemekler bittiğine göre sıra da tatlıya gelmişti. Köpüğü
bol Türk kahvelerimizin yanında enfes dondurmalı irmik helvası ile şerbeti
kıvamında revani ve kemal paşa gider ayak bizlere hoş-ca-kalın diyordu...
Mekanın huzur verici beyazı ve manzarası, özenilerek
düzenlendiği belli dekarasyonunu yakından görmek için;
Duvardaki fotoğraflar bizzat Yakup Bey’in objektifindendir.
Deniz mahsulleri ve taze balık yemeyi seven, farklı lezzetler tadacağını
bilen, boğazı dinleyip köprüyü seyretmeyi, denizi koklayıp şehrin stresinden
uzaklaşmayı tercih eden müdavimlerinden birisi olmaya davet ediyoruz sizi.
Adres: Bebek Arnavutköy caddesi, No: 70/1
Arnavutköy - Beşiktaş
0212 265 31 31
(Fiyatları merak edenler için kendi internet sitelerinde menü ve fiyatlar mevcut.)
Böyle bir etkinlikte bizleri bir araya
getiren Hürriyet Bumerang ekibine ve sıcak ev sahiplikleri için Tanita Hanım,
Habil ve Yakup Beylere teşekkür ederiz.
Bize destek olmak istersen yapman gerekenleri Destek Ol sayfasında bulabilirsin.
Sosyal medyada takip etmek istersen:
Çok teşekkür ederiz, biz de sizleri takipteyiz :))
YanıtlaSil