Marko Paşa Şark Sofrası - Lezzet Elçisi <script async='async' crossorigin='anonymous' src='https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1500064663966349'></script>

Marko Paşa Şark Sofrası

Paylaş

Uzunca bir zamandan sonra tekrar sizlere yeni lezzetleri keşfetmediğiniz mekanları sunuyoruz.
Dileğimiz odur ki geçen zaman aralığında bizleri unutmamış aksine merakla yeni yazılarımızı beklemişsinizdir.


Bu yeni yazıda sizlere İstiklal'in karmaşasında, otantik yemekleri ve retro muziği ile eşlik edecek Marko Paşa Şark Sofrası ya da diğer ismiyle Marko Paşa Konağını tanıtıyoruz.


Mekanın girişinde bizi karşılayan, mantı açan Düriye teyzemiz ve birbirinden lezzetli gözüken soğuk mezeler oluyor.






Üst kata çıkıyoruz merdivenlerden duyulmaya başlıyor türk halk müziği yavaştan...

Mekanın boş olması açıkcası bizi şaşırtıyor, sonrasında cam kenarına geçiyoruz. Bir yandan istiklalin karmaşasını uzaktan gözlemliyoruz öbür taraftan mekandaki yoğun dekorasyonda geçmişe dönüyoruz. Eski araç gereçlerle süslenmiş bir mekan. Bir de çokca turşu kavanozları var, aman dikkat buradan uyaralım; o kadar güzel gözüküyor olmalarına aldanmayın onlar dekorasyon eşyası sakın açıp yemeyin içinde kimyasal sıvı varmış!





Siparişlerimizi verdik bir tane mekanın spesiyeli olan Marko Paşa Kavurma ve bir tane de Düriye teyzenin açtığı mantılardan. Biz mekan boş sanıyoruz ama, bir anda ayrı ayrı turist grupları gelmeye başladı; Almanlar, Meksikalılar, Japonlar, İtalyanlar dünyanın dört bir köşesi mekana doluştu ve aralarında ki tek Türk bizim masa ve mekanın personeliydi.


Salonun sonunda ustamız kavurmayı yaparken.


İlk önce  Kayseri Mantımız geliyor. Mantının üstü yoğurt, yağ, kekik ve pul biberi dökülmüş bir şekilde geliyor.
Size tavsiyemiz mantı yemek için bu mekanı tavsiye edecekseniz mutlaka öğlen saatlerinde gidin o saatlerde günün ilk haşlanmış mantısını afiyetle yiyebilirsiniz. Kayseri mantısına puanımız 10 üzerinden 6.


Ve nihayet Marko Paşa Kavurma geliyor. İçeriğinde; kuş başı et, domates, biber, soğan, mantar, kekik, soya sosu, sarımsak sosu bulunuyor. Harika marine edilmiş ortadaki pilavı ve üstü kapalı lavaşıyla servis ediliyor. Enfes bir koku başımızı döndürüyor. Sarımsak sevmeyenler için tadını alamayacağınızı garanti ederiz, ona gelene kadar mantar ve etin uyumu muhteşem. Doyurucu ve bir o kadar da fiyatı uygun. Etin tadı tuzu yerinde 10 üzerinden 9 puan veriyoruz.


Mekandan yoğun ilgi ve teşekkür sohbetleri arasında uğurlanırken; Japon bir müşterileri sayesinde Japon bir dergide mekanlarının çıktığı sayıyı gösteriyorlar bize. Yani namı bize duyulmamış, dünyaya yayılmış diyebiliriz!

Çok ilginçte bir Marko Paşa hikayesi vardır bu mekanın, merak edenler için Marko Paşa kimdir;


Adres; İstiklal Cad. Sadri Alışık Sok. No: 8 Beyoğlu
0212 252 80 80

Mekan keşfinde ve bu yazının yayını için emek harcayan Veysel Elçi'ye ithafen.

Bize destek olmak istersen yapman gerekenleri Destek Ol sayfasında bulabilirsin. 


Sosyal medyada takip etmek istersen:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Pages