Gani Gani Naum Paşa Konağı - Lezzet Elçisi <script async='async' crossorigin='anonymous' src='https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-1500064663966349'></script>

Gani Gani Naum Paşa Konağı

Paylaş

Buram buram tarih kokan bir mekan ve muhteşem leziz yemeklerle karşınızdayız.  Naum Paşa Konağı restore edilerek Şark kültürünün bir parçası haline getirilmiş.

Girişine geldiğinizde içeride sizi neyin beklediğini anlayamıyorsunuz bizce gizemi burada yatıyor mekanın. Giriş kapısından bakınca açık camekan mutfağı ile adeta sokağa yemek yapmayı öğretiyorlar. İçeri giriyoruz karşımızda merdivenler, sağımız solumuz tarih kokuyor.



Bir yere oturmadan önce katlarını tek tek dolaşıyoruz. İlk katta yine aynı konseptte fakat normal masalar duruyor. Bir üst kata çıkıyoruz burada odalar bulunuyor müsait olan "Efe-Seki" odasına alıyorlar bizi bu odalara ayakkabılarımızı çıkartıp giriyoruz. Yer minderleri ve yer sofrasıyla sanki bir yayla evine misafiriz.




Siparişimizi veriyoruz, istediklerimiz hazırlanana kadar acılı ezme ve puf ekmek yolluyorlar sıcacık.


İçli köfte ve özel Antep usulü lahmacunla başlıyoruz yemeğe, bu ara sıcaklar bizi daha çok acıktırıyor ve gayet lezzetli hazırlanmışlar.



Ve ana yemeklerimizde geldi, böyle harika bir ortamda klasik kebablar yerine biraz daha otantik bir şeyler istedik. Ancak mekan mantıdan ızgara tavuğa kadar her türlü yemeğe sahip.

Bakır tabağında gelen enfes patlıcan ezmezi üzerine parça kuzu etleri serpiştirilmiş ve soslanmış "Halep İşi". Patlıcanla aranız iyi ise  Halep İşi'ni birde burada yiyin deriz.


İçeçek olarak yanına açık ayran istiyoruz ancak kutu ayranları olduğunu söylüyorlar böyle bir mekanda bakır bardaklardan yayık ayranı içmek çok daha özel olabilirdi.

İkinci ana yemeğimiz ise "Haşhaş Kebabı". İsmi sizi yanıltmasın, içinde haşhaş yok ceviz parçacıkları var altında bolca bulgur pilavı ve yanına yoğurt. Daha önce hiç adana ve urfa kebab dışına çıkmadıysanız Haşhaş Kebabını tavsiye ederiz. Buranın etleri gerçekten çok lezzetli.


Yedik içtik çok şiştik ayakkabılarda yok ayağımızda bir rahatlık ve ev ortamı, uyuduk uyuyacağız bunu fark eden garsonlar çay ve kahve ikramında bulunuyorlar bizde kendimize geliyoruz.

Taksime yolu düşenlerin, turist gezdirenlerin, otantik bir ortam arayanların mekanı Gani Gani. Anadolu kokusu solumak isteyenlere, kalabalık gruplar eşliğinde yemek yiyebileceğiniz bir yer. 

Adres: Katip Mustafa Çelebi Mh. 
Taksim Kuyu Sk. No:13 
(İstiklal Mc Donalds'ın sokağına girin
 sokağın sonundaki lisenin yan tarafı)

Fotoğraflar Mert Çorakçı tarafından çekilmiştir.

Bize destek olmak istersen yapman gerekenleri Destek Ol sayfasında bulabilirsin. 


Sosyal medyada takip etmek istersen:


6 yorum:

  1. Biz acayip kalabalık gitmiştik oraya(30 kişi vardık). Sanırım bu yüzden yemekler çok geç geldi ve soğuktu. Gereken şekilde de ilgilenilmedi. Kalabalık gitmemek lazımmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 kişi gidipte sıcak yemek hiç bir yerde yemedik henüz ama belirttiğiniz iyi olmuş teşekkürler :)

      Sil
    2. valla biz 50 kişi gittik gayet iyiydi size nasıl böyle denk gelmiş anlamadım büyük ihtimal işe yeni başlayan elemanlar vardır yoksa biz iş yemeklerini davetleri falan orda yapıyoruz

      Sil
    3. Doğrudur, yeni elemanlar işe başlamış olabilir.

      Sil
  2. Yorum biraz geç oluyor ama yazını yeni farkettim:) Gani gani çok sevdiğim bir yerdir tüm yemekleri harika en çok lahmacun+acılı şalgam tercih ediyorum ama mantıyı sevmeyen bana mantıyı sevdiren bir yer olduğu için mantısını tatmanı da tavsiye ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir zaman geç değildir. (: Lahmacun bu yazıda diğer ana yemeklerin karşısında sönük kalmış olabilir ama bizcede mükemmeldi. Mantı denemedik ilk fırsatta orada mantı yiyor olacağız. Yerkende sizleri anarız... :)

      Sil

Pages